formats

Bucatarie perfecta – episodul 16

Ce trebuie sa stim despre combinele frigorifice?

Caracteristici generale ale frigiderelor si combinelor frigorifice 

Atunci cand dorim sa cumparam un nou aparat frigorific este indicat sa verificam cateva caracteristici de baza:

Clasa energetica

In general, modele noi de aparate frigorifice, fie ele frigidere sau combine frigorifice, consuma mai putina energie electrica. De aceea, atunci cand alegem un astfel de produs, trebuie sa luam in considerare “clasele energetice”, care indica eficienta frigiderului din punct de vedere al consumului de electricitate. Clasificare se face incepand cu “clasa G”, care are cel mai mare consum, pana la “A++”. Cumparand un aparat frigorific de eficienta energetica superiora, economisim cu pana la 40% fata de “clasa B”.

Frigider sau Combina frigorifica?

Combina frigorifica are compartimentul congelator separat de frigider. Congelatorul este impartit pe mai multe nivele tip sertar, avand avantajul separarii diferitelor tipuri de alimente si a accesului facil la acestea.

“no frost”

La aparatele frigorifice cu functia “no frost” (fara gheata), racirea se face cu aer rece uscat, si astfel nu se formeaza gheata. Aerul este racit in afara compartimentelor pentru alimente, iar apoi este introdus in acestea. Marele avantaj al functiei “no frost” este ca nu mai e necesara dezghetarea periodica a aparatului.

“side by side”

Combinele frigorifice de tipul “side by side”, alatura doua combine frigorifice intr-una singura. Si chiar daca necesita mai mult spatiu de amplasare, aceasta alaturare ofera mai mult spatiu de depozitare pentru alimente si bauturi. Noile combine side by side sunt dotate cu dozator pentru apa rece si cuburi de gheata.

Reglajul temperaturii

Reglajul temperaturii la noile frigidere si combine se face electronic, temperatura fiind afisata pe un display LCD. Temperaturile recomandate pentru frigider sunt cuprinse intre 4 si 6 grade iar pentru congelator intre -24 si -18 grade.

Functia “Air Flow System”

Prezinta avantajul pastrarii temperaturii uniforme in incinta compartimentelor frigiderului.

Design

Pe langa designul si finisajul exterior trebuie sa tinem cont atunci cand alegem o combina frigorifica si de aspectul si functionalitatea rafturilor interioare, elemente foarte importante in utilizarea de zi cu zi.

Combinele frigorifice Franke

Alegand o combina frigorifica Franke optati pentru toate beneficiile pe care le confera o tehnologie noua, garantia unei calitati de varf, o durata indelungata de functionare si o fiabilitate excelenta. Caracteristicile combinelor au fost proiectate pentru a va asigura maximum de confort si de avantaje. Avand un design modern si functional sunt usor de adaptat stilului mobilierului de bucatarie reprezentand solutii eficiente care faciliteaza pastrarea hranei dar si o ambianta moderna in bucatarie.

Freestanding (de sine statatoare) sau incorporabile?

Pentru libertatea de amplasare în bucatarie alegem variantele freestanding. Pentru un plus de eleganta si un design unitar al bucatariei sunt recomandate combinele frigorifice încorporabile, usile acestora fiind dublate de usi din acelasi material si aceeasi nuanta ca mobilierul bucatariei. Clasa energetica a combinelor frigorifice Franke este rezultatul eforturilor depuse pentru reducerea consumului energetic. Unele modele Franke sunt clasificate în clasa A+, cu un consum mai mic cu 25% fata de limita Clasei A – un beneficiu pentru mediu si în acelasi timp o economie insemnata pentru utilizator.

De retinut!

• Asezati aparatul intr-un loc uscat si cu ventilatie continua. Nu asezati aparatul langa surse de caldura
• Asigurati o buna ventilare a aparatului
• Nu introduceti alimente si lichide la temperaturi mai mari decat cea a camerei
• Introduceti in frigider produsele alimentare si lichidele in vase inchise
• Nu lasati usile deschise mai mult decat este nevoie

Alegerea locului corect pentru amplasare
Asezati aparatul intr-un loc uscat si cu ventilatie continua. Nu asezati aparatul langa surse de caldura (exemplu: aragazuri, radiatoare, incalzitoare de apa sau dispozitive similare) si nu-l asezati direct in bataia razelor solare. Aparatul trebuie asezat la cel putin 3 cm de un aragaz electric sau cu combustibil gazos si la cel putin 30 cm fata de sobe cu carbuni sau alti combustibili. Daca nu puteti respecta aceste distante plasati intre sursa de caldura si aparat o izolatie corespunzatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Home Solutii pentru bucatarie Bucatarie perfecta – episodul 16
credit
© Serstill SRL