formats

Bucataria perfecta – episodul 14

Ce trebuie sa stim despre cuptoare

Cum alegem cuptoarele

Cuptor FrankeAvantajele alegerii cuptorului incorporabil fata de alegerea aragazului clasic sunt de ordin estetic, igienic si practic. Designul unui cuptor care se potriveste cu designul celorlalte echipamente din bucatarie ofera intr-un final un ambient deosebit in bucatarie. Varietatea finisajelor si culorilor, alaturi de design, confera stiluri diferite cuptorului: high tech, modern, clasic, rustic, ceea ce ofera usurinta in combinarea cu stilul mobilierului de bucatarie.

Alte criterii de luat in calcul in alegerea cuptorului sunt:
tipul de alimentare (electric sau gaz)
caracteristicile tehnice (tipuri de coacere, volum interior, modul de programare, clasa energetica)

Cuptor Franke 2Cuptoarele electrice au cateva avantaje fata de cele cu gaz
• asigura coacerea la o temperatura constanta si uniform repartizata in interior, conform cerintelor utilizatorului;
• au mai multe surse de caldura – rezulta o coacere uniforma, necesara mai ales in cazul produselor de cofetarie – patiserie (cozonaci, prajituri), pizza, paste;
• au consum mic, in medie 0.79-0.9 kwh, datorita termostatului si unei bune etansari;
• ventilatorul interior ajuta la o coacere rapida in profunzime precum si la decongelare;
• au minim 5 programe de coacere;
• se poate selecta optiunea de oprire automata la sfarsitul programului de coacere;
• sunt mai sigure si mai usor de instalat

Specialistii (bucatari, cofetari-patiseri) recomanda cuptoarele electrice!

Cuptoarele Franke

Cuptor Franke 3Designul cuptoarelor Franke exprima o eleganta absoluta, prin combinatia de inox si sticla. Prin incorporarea in mobila se obtin performante excelente intr-un spatiu limitat, capacitatea mare a cuptoarelor, intre 57 si 67 litri permitand gatitul, in acelasi timp, pe 3 sau chiar 4 nivele.

Adaptate pentru un mod de viata modern

Cuptorul Crystal de la Franke, permite acum gatitul la cel mai inalt nivel. Modelul CR 910M BM 60+ este dotat cu un program care permite prepararea pe 4 nivele diferite a 4 feluri de mancare (antreu, doua feluri principale si desert) – stilul italian.

Caracteristici generale ale cuptoarelor Franke

Cuptor Franke 4

Modularitate

Toate gamele au in comun respectul pentru estetica si sunt prezentate in diverse modele, avand caracteristici, functii si performante diferite.

Electronica

Electronica avansata a cuptoarelor include peste 50 de retete pre-stabilite si permite o programare simpla si intuitiva. Faciliteaza, de asemenea, alegerea tipului de gatit, iar apoi gestioneaza intregul proces.

Cuptor Franke 5Izolarea termica

Intre cuva interioara si carcasa exterioara cuptorul este echipat cu un strat de vata minerala alba compactata intre doua foi de aluminiu, pentru a imbunatati puterea sa de izolare si durabilitatea in timp. Aceasta izoleaza mai puternic decat vata de sticla obisnuita de culoare galbena. De asemenea, respecta legislatia internationala referitoare la mediu si siguranta.

Iluminarea

Iluminatul interior este asigurat de unul sau doua becuri de 15 wati pentru a permite vizibilitate buna in timpul gatitului.

Ventilator de convectie

Ventilatorul din spate asigura circulatia perfecta a aerului cald, mentinand temperatura selectata si distributia uniforma in interiorul cuptorului. Timpul de incalzire este redus la minimum iar acest lucru inseamna eliminarea pierderilor de caldura si reducerea consumului de energie.

Ventilator tangential

Toate cuptoarele Franke sunt dotate cu un ventilator care genereaza o miscare fortata de aer intre cuva interioara a cuptorului si carcasa exterioara creand o bariera termica, care creste eficienta energetica a cuptoarelor (scade consumul de energie) si, in acelasi timp, protejeaza mobila in care acesta este incorporat. Toata caldura generata de rezistentele electrice este astfel utilizata pentru gatit, in timp ce suprafetele laterale si usa cuptorului raman reci.

Cuptor Franke 7Interiorul cuptorului

Cuva interna a cuptorului, care este supusa la temperaturi mari necesare gatitului, este suspendata si fixata pe structura de sustinere, in doar cateva puncte de contact pentru a permite un transfer minim de caldura. Aceasta solutie de proiectare reduce transmiterea caldurii generate de rezistente la exterior si ajuta la mentinerea temperaturii selectate, o reducere semnificativa a consumului de energie si o securitate sporita pentru mobilier si utilizatori.

Usa rece

Usa cuptorului este compusa dintr-o structura de aluminiu in care sunt prinse 2, 3 sau 4 straturi de geam, bine separate unele de altele. Straturile de sticla reflectorizanta si spatiile dintre ele creeaza o bariera termica, care se opune transmiterii caldurii si ajuta la mentinerea temperaturii stabilite si reducerea consumului de energie. Usa ramane rece pe timpul functionarii.

Functii speciale:

sonda de temperatura (opreste automat operatia de gatit atunci cand sesizeaza temperatura setata in interiorul bucatii de carne 35°C – 95°C (65°C)
functia Quick Cooking – cea mai puternica varianta de coacere a unui cuptor, puterea mare a rezistentelor si ventilatia ofera avantajul ajungerii la temperatura dorita intr-un timp foarte scurt (ideal pentru prepararea pizzei).
Cuptoarele cu aburi au avantajul pastrarii proprietatilor organoleptice ale produselor: gust, miros, culoare.

Cuptor Franke 6Accesorii

Sina telescopica – Poate fi din doua sau chiar trei rafturi, usor de asamblat, si ofera o siguranta maxima la introducerea sau scoaterea mancarurilor gatite. Cele mai multe cuptoare Franke sunt prevazute cu ghidaje metalice laterale. La acestea sunt deja sau pot fi atasate sine telescopice care permit culisarea cu finete a tavilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Home Solutii pentru bucatarie Bucataria perfecta – episodul 14
credit
© Serstill SRL