formats

Bucataria perfecta – episodul 9

Ce trebuie sa stim despre bateriile de bucatarie

Alaturi de chiuveta, bateria de bucatarie este produsul cel mai des utilizat in activitatile din bucatarie. Designerii si producatorii actuali au transformat bateria de bucatarie intr-un obiect atractiv, usor de utilizat si dotat cu noi functii inovatoare.

Acum bateriile au mai multe forme, stiluri si finisaje menite sa satisfaca si cele mai exigente gusturi.

Bateriile de bucatarie Franke

Bateriile de bucatarie Franke se caracterizeaza printr-o atenta finisare si o calitate inalta a materialelor folosite. Franke creeaza baterii de bucatarie cu personalitate puternica, o sinteza perfecta intre design si functionalitate, intre stil si ergonomie.

O noua functionalitate

Dintotdeauna orientata spre inovatie, compania Franke propune solutii de mare functionalitate. Ultima frontiera depasita este reprezentata de o combinatie inedita lampa-baterie: o serie de LED-uri montate chiar pe pipa bateriei ilumineaza zona chiuvetei, marind astfel confortul diverselor actiuni de spalare.

O intarire a zonei de prindere


Noile tendinte au dus la utilizarea bateriilor cu pipa cat mai inalta care solicita insa mai puternic suprafetele de prindere. Din aceasta cauza, Franke a gandit o prindere inteligenta care, printr-o instalare foarte simpla, asigura o fixare perfecta.

Tipuri diferite pentru utilizatori diferiti

In principal, bateriile Franke pastreaza acelasi design deosebit intalnit la chiuvetele din aceeasi serie.

In gama Franke exista o multitudine de finisaje si culori, pentru a asorta cu usurinta bateria, atat la chiuveta cat si la celelalte echipamente din bucatarie. Astfel, exista baterii cromate, satinate, nichelate sau chiar din inox masiv. Gama traditionala cuprinde baterii colorate asemenea chiuvetelor din fragranite dar si baterii cu finisaj bronz sau alama. Se regasesc in mai multe variante: fixe sau extractibile, ultimele fiind foarte utile pentru clatirea diferitelor vase de marimi mari sau pentru spalarea legumelor si fructelor. Toate bateriile Franke sunt echipate cu cartuse ceramice ceea ce confera fiabilitate sporita.

Ce tipuri de baterie de bucatarie putem alege?

Baterii monocomanda


Aceste baterii sunt cele mai utilizate avand un singur maner de comanda atat pentru reglarea temperaturii apei cat si pentru reglarea debitului. Majoritatea bateriilor Franke permit rotirea pipei de curgere a apei cu 360°.

Baterii cu dus sau cu extractor


Bateriile cu extractor sunt segmentul cu cea mai rapida crestere in industria de profil. Bateriile cu extractor sunt foarte elegante dar in acelasi timp si unele dintre cele mai functionale baterii de bucatarie.

Acestea au un cap detasabil prevazut cu un furtun care poate iesi din corpul bateriei pentru o mai buna manevrare in chiuveta sau in vasele alaturate. La bateriile cu dus, un buton de control face trecerea de la jetul de apa compact la cel de dus. Bateriile cu extractor sau cu dus pot pivota intre 120°-270° de grade pentru un acces cat mai facil.

Baterii cu comanda dubla


Bateriile cu comanda dubla au robinete sau leviere distincte pentru apa rece si apa calda si ofera reglarea separat a temperaturii si a debitului de apa.

Cumparatorii aleg acum baterii cu comanda dubla pentru a crea o anumita ambianta traditionala, legata de o anume perioada sau stil. Inspirate de aspectul bucatariilor profesionale, bateriile cu aspect profesional vor atrage atentia oaspetilor dumneavoastra prin dimensiunile generoase si prin finisajele impecabile.


Important!

1) curatati periodic filtrul care se gaseste in capul pipei robinetului.
2) instalati filtre pentru robinete sub chiuveta (pe circuitul dintre robinetele generale si baterie) si curatati periodic sita interioara a acestor filtre.
3) curatati bateria cu apa si sapun si apoi uscati-o cu o laveta pentru a evita depunerile de calcar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Home Solutii pentru bucatarie Bucataria perfecta – episodul 9
credit
© Serstill SRL