formats

Linia Verde – noul concept al bateriilor Ferro

Ferro - BRT 2 VL

Linia Verde – noul concept al bateriilor Ferro, care contribuie la economisirea apei si a energiei, economisire ce contribuie totodata la protejarea mediului inconjurator.

Seceta din baterie

Apa – substanta datatoare de viata, pana acum ceva timp parea un bun de care sa ne folosim fara nici o rezerva. Totusi, de ceva timp apa a intrat in discutiile despre economisire si conservare, motiv pentru care trebuie ca debitul din baterii sa scada fata de debitul de pana acum. Risipind apa punem in pericol planeta si contribuim la incalzirea globala.

Cresterea temperaturii cu 2-3 grd C va conduce la o seceta foarte mare. La acest efect se mai adauga si anomaliile climatice – ierni fara zapada, primaveri fara ploi si veri secetoase,  precum si nepasarea oamenilor fata de pierderile inutile de apa, ca de exemplu risipirea apei datorata unei  baterie defecte sau unui rezervor WC defect.

La nivel european, conform raportului Comisiei Europene de mediu se iroseste aproximativ 40% din apa consumata.

ABC-ul economiei

De unde se incepe? Probabil de la schimbarea obiceiurilor: periatul dintilor si barbieritul cu apa inchisa, inlocuirea dusurilor clasice cu cele economice, reglarea rezervoarelor WC ca sa se umple cu cantitati mai mici de apa. Este important de asemenea sa se repare orice defectiune a bateriilor si toaletelor care conduc la scurgeri inutile de apa.

O familie compusa din 4 persoane, poate economisi intr-un an, in acest mod, banii  pentru o vacanta.

Ecologic, practic si elegant – cu Ferro

Se mai poate economisi apa utilizand cele mai noi tehnologii referitoare la curgerea apei. Din acest motiv, Ferro (observand cresterea nevoilor clientilor in acest domeniu) propune un design interesant si o tehnica avansata pentru bateriile de lavoar  si cada din Linia Verde: Torino si Padwa.

Ferro - BTP 2 VL

Linia Verde este un concept nou de baterii, unde functiile clasice ale acestor produse sunt impletite cu metode moderne de economisire a apei, astfel: la bateriile de lavoar – Cartusul FerroAriMix cu Autocuratare impotriva depunerilor de calcar si Maner cu blocare FerroClick , iar la bateriile de cada apar cartusul si manerul FerroEcoSave cu limitator de curgere a apei.

Astfel, propunerea Ferro pentru clienti este un model de baterie conceput in asa fel incat sa ajute la protejarea mediului inconjurator.

Cum functioneaza?

FERROClick – cap ceramic cu 2 trepte echipat cu un dispozitiv de blocare, factor de stabilizare si de evitarea a scurgerilor accidentale a apei din baterie. Acest tip de cartus asigura o reglare precisa a debitului de apa si asigura si amestecul proportional de apa calda cu apa rece.

Bateria din gama “linia Verde” este echipata cu 2 nivele de debit pentru curgerea apei. La prima ridicare a manerului se deschide cartusul intr-un procent de aproximativ 50%, pentru o curgere economica a apei, asigurand in acest mod un debit de 5 – 7 l/minut. Pe masura ce se mai ridica manerul debitul apei din baterie ajunge la 12 l/minut.

Ferro Click

Ferro click

Ferroclick are, de asemenea, un control perfect asupra debitului de apa calda. Pe capul cartusului se gaseste o garnitura rotunda rosie care nu permite utilizatorului sa-si ajusteze singur debitul, acest lucru permitand o reducere a debitului si totodata a costurilor. Astfel de solutii sunt aplicate la bateriile de lavoar Torino si Modena din gama “Linia Verde”.

FerroAirMix – cel mai nou tip de perlator care se gaseste la bateriile de lavoar Torino si Padwa. Acest perlator se poate adapta si pentru alte modele de baterii.

Functia lui fundamentala este aceea de a ajuta debitul de curgere a apei din baterie sa creasca la 7,8 l de apa aerata/minut.  Acest perlator conduce la o economie a apei de pana la 50%, fapt care ajuta utilizatorul sa economiseasca foarte multi bani.

Acest perlator actioneza si ca un filtru, asigurand bateria impotriva depunerilor de calcar.

EasyClean – parte integranta din perlator. Este un sistem ideal de indepartare a depunerilor de calcar.

Multumita unui silicon special si a unei constructii unice se incetineste procesul de depunere a calcarului si se usureaza eliminarea lui, conducand astfel la o prelungire semnificativa a vietii bateriei.

FeroEcoSave – limitator a curgerilor neintentionate de apa. Se monteaza fie in perlator fie in para de dus.

Prin simpla montare a unui perlator la baterie scade debitul de apa pana la 7,8l/minut si totodata permite utilizatorului sa se bucure de aceleasi efecte si proprietati ale bateriei, ca si in cazul unei baterii fara perlator. Performantele ridicate ale unui limitator de debit, conduc anual la economii substantiale.

Limitatorul FerroEcoSave se gaseste inclus in perlatorul bateriilor din linia Verde Torino si Padwa si de asemenea in cele mai noi pare de dus: Stella, Sole, Casa, Sera, Mattino, Onda, Quadro, Moderno.

Datorita aplicarii unei tehnologii avansate de galvanizare se obtine o suprafata a bateriei extrem de lucioasa, realizata dintr-un crom de foarte buna calitate.

Uitati cat de mult se salveaza!

Oamenii sunt interesati sa economiseasca pentru diferite preocupari din viata lor.  Banii, care rezulta dintr-un proces de economisire, pot fi utilizati in multe si variate cai, de exemplu pe calatorii, achizitii de echipamente noi, reparatii, etc.

Foarte putini dintre noi insa sunt constienti de faptul ca se poate economisi si din consumul de apa din casele noastre. Putem compara costurile reale ale consumului de apa in case care au baterii normale si consumul de apa in case care au baterii echipate cu dispozitive de economisire a apei: perlator FerroAirMix si limitator de curgere FerroEcoSave, si vom observa cum se economisesc banii.

Produse “Linia Verde”:

Baterie lavoar Torino VerdeLine:

Pachet Ferro Torino

 • Cartus ceramic FerroClick cu sistem de control al apei calde
 • Perlator FerroAirMix 24×1
 • System de indepartare a calcarului FerroEAsyClean
 • Baterie monocomanda
 • Ventil automat 11/4
 • Racorduri flexibile 3/8 M10x1

Baterie lavoar Padwa VerdeLine:

Pachet Ferro Padwa

 • Cartus ceramic FerroClick cu sistem de control al apei calde
 • Perlator FerroAirMix 24×1
 • System de indepartare a calcarului FerroEAsyClean
 • Baterie monocomanda
 • Ventil automat 11/4
 • Racorduri flexibile 3/8 M10x1

FerroEcoSave – limitator de debit

Ferro Ecosave

 • se potriveste bateriilor de dus 1/2×1/2
 • limiteaza debitul de apa cu pana la 50%
 • are conectare standar la furtunul de dus

Perlator FerroAirMix

Ferro Airmix

 • aerarea cantitatii de apa, rezultand o crestere a debitului cu pana la 50%
 • sistem de indepartare FerroEasyClean a depunerilor de calcar
 • dimensiune standard Mx24
 • 2 piese ambalate intr-un blister (un set)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Home Solutii pentru baie Linia Verde – noul concept al bateriilor Ferro
credit
© Serstill SRL